Etusivu

 Heikki & V-Strom

 V-Strom-historiikki

 Kuvia

 KKKK

 Linkkejä

 Vieraskirja

 Yhteys

 


KORPI-KAINUUN KURAPYÖRÄKOKOONTUMINEN (KKKK)

 

KKKK 2006

IV KKKK-kokoontumisajot Ilomantsin Hopealammella 4.-6.8.'06.

32 sänkypaikkaa jaossa ensin ehättäville! Perinteisesti jaetaan kämppämaksu majoittuvien kesken enemmän tai vähemmän demokraattisesti eli jos/kun paikka tulee täyteen, on majoitusmaksu luokkaa "kymppi" (vaihdellen yhden yön majoittujien määrän suhteen - toivottavaa tietty, jotta kaikki olisivat kaksi yötä perillä!). Ruokatarjonnastakaan ei pitäisi valittelemista olla, koska nyyttikestiperiaate: sitä syöt ja juot, mitä itse tuot!

Tulovahvistusnootteja (lue: nukkumapaikkavarauksia) saapi lähetellä osoitteella heikki.lukkari_at_gmail.com

Virtuaalisesti kämpän tiedot löytyvät täältä.

 

 

KKKK 2005

III KKKK järjestettiin 5.-7.8.'05 Ilomantsin Hopealammella. Kuvitusta löytyy TimoK:n, Jarkon ja Raimon albumeista.

 

 

KKKK 2004

Lassen Seikkailija-Bemu
Toinen Korpi-Kainuun KurapyöräKokoontuminen järjestettiin 9.-11.7.'04 tutussa paikassa eli Kuhmon Jauhovaarassa. Paikalle saapui kaksikymmentä kurapyörää kuljettajineen eri puolilta Suomea. Juttua / kuvia alkaa sivulle tipahdella "syksymmällä", kun ajokelit huonompina (uusi pyörä ja uutuudenviehätys...)!


Matkalla Kainuuseen - Varastotäydennystä Lapinlahdella. Suurella osalla osallistujista siirtymätaipale Jauhovaaraan oli satoja kilometrejä. Kunniamaininta täytynee mennä Änäkäisen Veijolle, joka ajoi KTM LC4:llä Tampereelta Kuhmoon ja takaisin. Vai ei Kotarista ole matkapyöräksi?

 
"Tuttu ja turvallinen" Jauhovaara. Metsänvartijan asunnon pihamaille kerääntyi jälleen mukava kimara enduro- ja allroadpyöriä. Edellisvuotiseen KKKK:hon verrattuna KTM-osaston lukumäärä pomppasi pyöreästä nollasta neljään, kun taas Kawa-osasto loisti poissaolollaan.


Se paljonihmetelty kämpän luxusvaruste: astianpesukone... Puitteet Jauhovaarassa jopa turhankin fiinit - vesivessa, televisio ja täysin koneistettu keittiö. Onneksi ulkona sentään itikoita ja kämäräisiä siihen malliin, että tuntee olevansa luonnon helmassa!


Keulii se SuperTénérékin - Ainakin kun vähän avittaa... Hanskin Yamahan keulaputket vaativat hieman säätämistä illanistunnan lomassa.

 
Alkumatka Hiidenportille sujui enemmän tai vähemmän ryhmäsiirtymänä (paitsi Oulun ryhmä, joka karkasi ennakkoon Kuhmoon maalikylille etsimään bensaa ja osaa Kotareihinsa. Hiidenportilla porukka jakaantui pienempiin partioihin, jotka singahtivat ympäri eteläisen Kainuun sorateitä: osa kävi jopa ihmettelemässä valtakunnanrajaa kun toiset tyytyivät päristelemään tavanomaisemmilla tienovilla. 


Joskus kommunikaattorikin voi olla väärässä... Timpan, Timon, Teijon ja Vepan reitille oli joku ilkiö viritellyt puomin.


"Ja tässä piti olla silta!" Timo ja Teijo katselemassa, kun Timppa varmistaa vielä tilanteen.


Kainuulainen koivunalku kellisti Kotarin (vaihtoehto-KKKK...)! Vepa soramonttupäristelyllä KTM:n kera.


Kurapyöräkypärä.

 

KKKK II:n osanottajalista:

Timo Alanne Honda XL 600 V TransAlp
Timo Arvola Yamaha XTZ 750 SuperTénéré
Juha-Pekka Hyyrynen KTM 625 SXC
Timo Jopila Yamaha XT 600 E
Kimmo Kajatsalo Honda XL 600 V TransAlp
Matti Kajaus KTM 625 SXC
Ari Karvonen Yamaha XT 600 Z Ténéré
Pasi Klingberg Triumph Tiger 955i
Jarkko Laukkanen Honda XL 600 V TransAlp
Tapio Leppänen BMW R 1100 GS
Heikki Lukkari Suzuki DL 650 V-Strom
Antti Mäkelä BMW F 650
Lasse Nurmi BMW R 1150 GS Adventure
Teijo Pulkkinen Yamaha XTZ 750 SuperTénéré
Hannu Pönkkä Yamaha XTZ 750 SuperTénéré
Hannu Rytilä BMW F 650
Jarno Saikkonen Triumph Tiger 900
Panu Saikkonen Yamaha XT 600 E
Kati Väyrynen KTM 625 SXC
Veijo Änäkäinen KTM 640 LC4

Ja jotta lopultakin saataisiin myös yksi Africa Twin KKKK:hon, käväisi Kilpeläisen Juha uuttakin komeammalla AT:lla lauantai-iltana "vierailevana tähtenä".

 

 

KKKK 2003

KKKK:n porukka tauolla Vuokatinrinteillä
KKKK:laiset makkaranpaistotauolla Vuokatinrinteillä

Keväällä '03 Laukkasen Jarkko uteli yleisellä tasolla kiinnostusta "nettinyrjähtäneiden" matkaendurokokoontumisen järjestämseen keskiseen Suomeen (noin matemaattisesti katsoenhan Kainuu _on_ keskellä Suomea, toisin kuin joku Jyväskylän seutu... ];-)  ). Hullua ei paljoa tarvitse yllyttää ja kun miitinkiin sovelias paikkakin oli mielessä, varasin kämpän siltä istumalta ja miitinkitiedon levittäminen nettisivuilla ja sfnet.harrastus.mp -uutisryhmässä saattoi alkaa.

Pyöräpotretti
Kokoontumispaikaksi varasin Metsähallituksen vuokrakämpän Kuhmon Jauhovaarasta Nurmesjärven laitamilta ja ajankohdaksi samalla lyötiin lukkoon 11.-13.7.'03. Kyseessä on entinen metsänvartijan asunto, joka on vuokrakäyttöön täysin varustettu (lauantaiaamuna neljä perättäistä kommenttia: "Ei jumankauta - täällähän on astianpesukonekin!") ja jossa on nukkumapaikat reilulle 20:lle. Ihanteellinen sijainti kaukana taajamista ja soratieverkoston keskellä. Miitingin perusidea oli tarjota paikka kokoontumiselle ilman ylimääräistä hömpötystä eli muonahuolto toimi nyyttikestiperiaatteella - eipä voinut syyttää kuin itseään, jos lounas ei ollut mieluisa...  

Leirinuotiolla
Perjantai-iltaan mennessä oli saapunut 15 matkaenskailijaa paikalle (ennakkoilmoittautuneita reilu 20, joten odotetunlainen tulos). Osanottajat olivat ympäri Suomea; ainoastaan Lappi ja Åålanti olivat suurmaakunnista edustajitta. Ilta kului rattoisasti masinismin- ja reissailuntäyttämiä tarinoita vaihdellessa, saunoessa, grillaillessa ja lauantaiajelun reittisuunnitelmia laatiessa (niin ja tietysti ihastellessa Bomber-lehdessä ollutta pyörää, jossa oli keulimispenkki!).

Hiidenportti Kartantutkailutauko Maanselässä Kati peräkontilla
Lauantaiaamuna starttasimme kahden ryhmän ("Ryhmä Rämä" eli pikakiitäjät sekä naatiskelijat) voimin kohti Hiidenportin luonnonpuistoa. Tallustelemaan emme puistoon lähteneet, koska heinäkuun aurinko porotti "toppatakkien" selkään muutenkin lämpimästi. Hiidenportilta jatkoimme pikkuteitä myöten Saukon kautta Maanselkään ja edelleen Sirviönlehdon kautta Lahnasjärvelle, josta Naurismäen kautta tervatuille urille ja Vuokattiin.

Makkaranpaistotauko Vuokatinrinteillä Soranorsu Sylvi-sika naatiskelee helteestä
Vuokatinrinteillä makkaranpaisto- ja lanttukukonostotauko ja sieltä Sotkamoon haalimaan apetta kuskeille ja ratsuille (ajolenkillä tuntui, että mitä suurempi tankki pyörässä on, sitä nopeammin se joutuu varatankille...). Shoppailurupeaman jälkeen kurvailimme Sapsokosken kautta Hiidentuvalle Lonttaan päiväkahville (jossa retken huipentuma eli Sylvi-sian kohtaaminen - oli se I-S-O!) ja lopulta takaisin Jauhovaaraan. 

Suuremmilta haavereilta ajopäivänä vältyttiin (listassa ainoastaan molempien 600cc Ténéréiden tavaratelineen pettäminen ryskytyksessä sekä muilla pari räjähtänyttä sinappipurkkia ja limpparitölkkiä takalaukuissa); lippoja ei kenenkään tarvinnut ottaa, vaikka "läheltä piti"-tilanteita matkan varrelle sattuikin. Sää oli mitä parhain eli öinen sade piti pölyn aisoissa, mutta aurinko lämmitti koko ajomatkan joskus jopa liiankin tehokkaasti. Eläinhavainnoista mainittakoon Lassen saalistama tunnistamaton lintu (verijäljet löytyivät vasta jälkeenpäin Bemarin tankinposkesta) sekä TransAlp-Timon ja Heikin bongaama isosarvinen metsäpeura.

"Ajo sallittu omalla vastuulla"
Matkaa mittariin pyörähti vajaa 300 km ja aikaa taukoineen kaikkineen seitsemisen tuntia. Ajoalustana mukava kimara savi-, kuulalaakerisora-, hiekka- ja sorateitä sekä välttämättömänä pahana muutama siirtymäosuus asfaltilla (toim. huom: kulunut etu-Sirac ylipaineilla lanatulla savipintatiellä on melkoinen pideltävä...).

Aniaksen Raimo vierailulla
Lauantai-iltana porukka Jauhovaaralle päästyä väsynyttä, mutta onnellista. Ohjelmassa vielä Lassen syntymäpäivien epävirallinen juhlistaminen (kahdeksannen kerran kolmekymmentä...) sekä vieraileva tähti eli Aniaksen Raimon pikavisiitti (Raimolla työkiireet haittasivat pahemman kerran harrastusta kyseisenä viikonloppuna, mutta mukavaa kun Oulunseudun matkaendurogurukin pääsi edes pistäytymään!). Ajorupeama oli vaatinut veronsa eikä lauantai-illastakaan muodostunut perinteistä kokoontumisajobakkanaalia; ei sitä aina jaksa heilua!

Pasi pakkauspuuhissa Sunnuntaiaamuista ihmettelyä
Sunnuntaiaamuna pakkailua, siivoilua ja ensi vuoden suunnittelua: yleisön pyynnöstä KKKK:sta tarkoitus tehdä perinne eli kesällä 2004 taas tavataan jossakin päin Korpi-Kainuuta / Pohjois-Savoa / Pohjois-Karjalaa (jos siis sen all-inclusive islanninmatkan rahoittaminen ei jostain syystä kiinnostakaan sponsoreita... ;-)  )! Sääksikin jo tilattu samanlaiset kelit!

 

KKKK I:n osanottajalista:

Timo Alanne Honda XL 600 V TransAlp
Timo Arvola Yamaha XTZ 750 SuperTénéré
Timo Kalkkila BMW F 650 GS
Ari Karvonen Yamaha XT 600 Z Ténéré
Pasi Klingberg Triumph Tiger 955i
Jarmo Korhonen Yamaha XTZ 660 Ténéré
Jarkko Laukkanen Honda XL 600 V TransAlp
Heikki Lukkari Yamaha XT 600 Z Ténéré
Lasse Nurmi BMW R 1150 GS Adventure
Juha Ritvanen Yamaha XTZ 660 Ténéré
Jari Saarilampi Yamaha XTZ 750 SuperTénéré
Panu Saikkonen Yamaha XT 600 E
Olli Selkälä BMW R 1100 GS
Matti Vestman BMW R 100 GS
Kati Väyrynen Kawasaki KLE 500

Special Guest Star Aniaksen Raimo DR350:llä, joka piipahti lauantai-illan nimiin Jauhovaarassa menoa ihmettelemässä.

Kiitokset kaikille KKKK:laisille osallistumisesta sekä erityiskiitos Jarkolle, Pasille ja TimoK:lle kuvituksesta!