RAKAS PÄIVÄKIRJA...

 

14.2. 2009


"Setsuuri" Nettimoton mainoskuvassa

Tavoilleni uskollisena ostin pyörän näkemättä (foorumikaveri sentään käväisi katsomassa) Kotkasta Motoboxilta loka-marraskuun vaihteessa '08. 50.000 km ajettu, ulkomuodoltaan pikkaisen nuhruinen ja muutamalla (ostajia karkottavalla) omalla patentilla varustettu (mm. itse väkerrellyt jalkatappien sekä ohjaustangon siirtosarjat, sivutuki, puusta (!!!) veistetty tankinkylkilogo sekä paikallakaatamisesta siipeensä saanut ja tee-se-itse-tyylillä korjattu venakoppa) --> "tarjous josta ei voinut kieltäytyä". Bemari vaihdossa ja pikku-Guzzi muuten vaan kaupaksi.

Pyörää odotellessa on eBaystä ja nettikaupoista jo haalittu tavaraa. Verkkovarastoon on tiensä löytänyt mm. täydellinen katesarja tankkeineen, joten paremmat palikat voi jättää vakioiksi ja nuhruisemmista askarrella-paskarrella mieleiset hyväksikäyttäen dremeliä, hiomapaperia ja maalia...

Entisen omistajan kötöstysten korjaukseen on löytynyt suurinpiirtein kaikki tarvittava: Motratechin jalkatappisarja, alkuperäinen sivutuki, moottorin ja vaihdelootan ruuvisarja (lisää tarvitaan runko- ja katekiinnikkeisiin...) sekä venttiilikoppa ja venttiilikopan kylkiin pultattavat kaatumaraudat vastaisen varalle.

Virittelyhömpötyksen piikkiin menevät taas BOSin rosteriset alkukäyrät, BMC:n vapaavirtaussuodatin + asennuskehikko, jolla saa poistettua ilmaboxin kannen sekä Will Creedonin C5-lastu mustan laatikon uumeniin.

Matkustelua varten GT-mallin kahdenistuttava satula, tavarateline sekä Hepco & Beckerin sivulaukkutelineet (normaalipyörityksessä toki Centauro tulee liikkumaan ilman telineitä ja sporttisatulalla). Mukavuutta lisäämään vielä Verlicchin Swan Neck -touring-cliponit, niin paketti alkaakin olla jo aika kasassa... Aluksi kaavailin myös isompaa touring-pleksiä, mutta koska tulevana kesänä ei mitään Autobahn-kierrosta ole tiedossa, tyydyin pienempään sporttiseen Puig Vision -varttikatteeseen.

Alumiiniosat (venttiilikopat, rungon sivukiinnikkeet, takajarrusylinterin suoja sekä öljynjäähdyttimen suoja) kiikutin lasikuulapuhallettaviksi Bowtie Racingille. Vielä arvottavana, pulverimaalautanko osat vai annanko olla alumiinipinnalla - tällä hetkellä alupinta vahvoilla.

Kumiveikolta alustavasti tilaukseen setti Metzelerin Z6-renkaita, jotta alle saataisiin kunnon gummit.


Centauro tallilla


Puinen tankinmerkki edellisomistajan jäljiltä

 

4.3. 2009

Pulverimaalatut runkolevyt ja Motratechin jalkatappien siirtosarjat valmiina pulttailtaviksi paikoilleen. Myös venttiilikopat saivat alumiininvärisen pulverikäsittelyn ja ovat ulkonäöltään, kuin uudet.

 

14.3. 2009

SporttiAuton kautta tilaukseen mallikohtainen Magnecorin KV85 Competition -sytytysjohtosarja. Tuskin noilla mitään huomattavaa vaikutusta käyntiin on, mutta koska kymmenvuotiaat piuhat olisi joka tapauksessa ollut hyvä uusia, niin miksipä ei sitten samantien "kunnollisilla"...

Apteekkireissulta matkaan tarttui pari pussia sitruunahappojauhetta ja nyt parissa pikkupurkissa muhimassa läjä metalliosia ruosteenpoistossa. Luigi ollut säästäväinen ja käyttänyt tehtaalla kakkoslaadun rautaa...

 

27.3. 2009

BMC:n vapaavirtaussuodatin sekä ilmaboxin kannen korvaava alumiinikehikko takaavat vakiota vapaamman hengityksen ja kohtuulliset imuäänet. Isossa maailmassa k.o. modilla on saatu 5-7 hv tehonlisäys, mutta mukavampana etuna on helpompi käsiksipääsy filtterille sekä sen puhdistettavuus (BMC on pestävissä).

 

Magnecorin mallikohtaiset hi-tech-sytytysjohdot sekä NGK:n iridiumtulpat vastaavat kipinän kulkemisesta puolalta palotilaan. Iridiumtulppien hintoja kirotessa saa sentään olla tyytyväinen, että Guzziin niitä menee vain kaksi kappaletta...

 

Dremelinkopio laulamaan ja vanhat muovit piloille... Uudet ja virheettömät sivu- ja perämuovit saavat jäädä orggiskuntoon, mutta kuluneet ja pintavaurioiset vanhat muovit saivat maistaa leikkuuterää (kuvassa roskalavalle lentävät osaset). Tavoitteena saada hieman ilmavampaa lookkia a la Dynotecin V12 Centauro.

"Entisöintimuoveihin" uudet tarrat sekä tankinkylkimerkit. Haaveissa vielä hiilikuituinen etulokari, mutta se jäänee Joulupukin tuotavaksi (+ hydraulikytkin + maalaus +...).

 

Lasikuulapuhalletut ja pulveroidut venttiilikopat sekä koppien reunaan pulttautuvat kaatumaraudat. Tehtaalta High Cam -koneeseen saa uusia venttiilikoppia vain satunnaisesti ja "hyvään" hintaan (vajaa 300 eur / kpl...), joten kiitollinen saa olla internetin ja varsinkin eBayn osatarjonnasta.

 

28.3. 2009

Pari tuntia tallilla tehokasta peliaikaa. Huomaa erityisesti tuplasivutuki... ;-)

Ajoneuvohallintokeskuksen ajoneuvorekisterikyselystä tuli mukavaa tietoa Centaurosta: Moto Italian uutena tuoma ja ennen minua ollut yhdellä omistajalla (07/'97 - 06/'08). Pirauttelin ex-ohjastajalle ja kävi ilmi, että ennen Centauroa hänellä jo oli ollut pari muutakin Guzzia, km-lukema (50 tkm) pitää paikkansa ja nokkaremmit vaihdettu 20 tkm sitten. Centauro vaihtui sitten viime kesänä kevyemmin käsiteltävään kuussatku-Yamahaan, koska ikä (67 vuotta) alkoi kuulemma pakottaa siirtymistä hieman "helpommintyönnettävään pyörään".

 

17.4. 2009

It's alive! Akun latauksen jälkeen Centauro hyrähti käyntiin, kuin palmun alta - eteviä nuo ruiskupelit. Vielä keula kasaan, niin motohan on jo ajokunnossa. Ääni moottorissa kyllä lähinnä betonimyllyä vastaava; paljon akseleita, pitsikansi ja nokkaremmit saavat aikaan sellaisen mekaanisen sinfonian, ettei paremmasta väliä... 4V-koneessa on huomattavasti suuremmat mekaaniset äänet, kuin 2V-Guzzikoneessa.

Uuden, mutta vääränvärisen peräkatteen maalautin SBS Innovation Oy:ssä Hyvinkäällä. Maalin sävytys nappiin, kohtuuhinta ja loistava työn jälki. Plussaa myös erinomaisesta palvelusta!

 

24.4. 2009

Pari ajopäivää ja heti pikkuvikaa: kaffereissulla kurvaillessa alkoi bensanpuute vaivata; kone booooaa, nykii ja sammahtelee. Nilkutin kaverin luo ja pähkäilimme oireiden aiheuttajaksi joko bensansuodattimen tai bensapumpun. Uusi suodatin jo löytyy, mutta pumppua pitää käydä etsimässä Motonetistä / Biltemasta; näkyy olevan sama pumppu, kuin isokoneisissa 5- ja 7-sarjan Bemareissa (autoissa siis). Jospa se taas noilla fixauksilla muutaman päivän toimisi...

Ajossa Centauro tuntui todella hyvältä! Alusta erittäin vakaa ja koneessa mukavasti löylyä. Väittäisin jopa, että tehoa saattaa yläkierroksilla puskea jopa enemmän, kuin edellinen twinini Bemarin R1200GSA. Imuäänet ovat suupieliä ylöspäin repivät ja mekaaniset kilkatuksetkin sinfoniaa korville. Ajoasennossa vielä viilaamista, kun cliparit siinä asennossa minne sattuivat pulttautumaan, ehkä pikkaisen voisi tankoja nostaa ja kääntää taaksepäin.

 

25.4. 2009

Guzzi taas käy ja kukkuu ainakin pienen koeajolenkin perusteella. Motonetistä löytyi alkuperäinen bensapumppu (Bosch no. 0 580 464 070) ja palikat asentuivat ilman sen suurempaa dramatiikkaa. Varmuuden maksimoimiseksi eBaystä vielä tuloillaan uusi sähköinen bensahana sekä Motratechin uudet bensapumpun ja ruiskun parannellut releet.

Hyvä pyörä, parempi mieli.

 

28.4. 2009

Motratechin jalkatappi- / poljinsarja ruuvattu paikoilleen. Asentuivat kohtuumukavasti, ainoa hankalampi homma oli vaihdepolkimen vaihto, joka vaati mm. starttimoottorin irrotuksen. Muuten tuntuu ja näyttää mukavalle setille, mutta pitempi vaihdepoljin merkitsee myös pidempiä polkimenliikkeitä. Pujottelijan polvet kiittelevät vakiota hieman edempänä olevia jalkatappeja ja toki koneistettu alumiini on myös ilo silmälle.

Bagsterin tankinsuojaakin mallailin, mutta sitä ei kehtaa pitää pyörässä kiinni, kuin reissun päällä. Kohtuuhyvin tuo tuntui istuvan.

Seuraavaksi askartelulistassa virialkukäyrien asennus. Pakoaukon tiivisteet jo jemmattuna, pitänee varulta hommata vielä muutama putkiklemmari "just in case"...

 

29.4. 2009

Näin vapun aikaankin sopiva rekisterikilven aluslevy...  :)

 

7.5. 2009

Gruppo Moto Guzzi Finlandian torstaimiitti Bembölen Kahvituvalla. Paikalla "aitoja Suomi-Centaurojakin" kaksittain (+ 1100i Sport, pari V11 Le Mansia, Norge, muutama Cali, Nevadoja jne.).

 

9.5. 2009

Orggistapit ja -polkimet pulttailtu paikoilleen. V10:ssä on vaihdepolkimessa erilainen vipusuhde V10:een verrattuna, joten liikerata kasvaa turhan suureksi. Motratech lupaili uutta poljinta, joten ajellaan väliaika alkuperäismallilla. Vielä voisi kokeilla yhdistelmää Motratechin jalkatapit + orggispoljin... Pääasia, jotta on rassaamista!

Mallailin myös Hepco & Beckerin sivulaukkutelineitä, mutta näyttävät sen verran rumilta Centauron muotoihin verrattuna, että saavat pulttautua kiinni vasta pidemmille reissuille. Pientä takapakkia tuli myös pakokäyrien suhteen: äänenvaimentimien runkokiinnityspisteet eivät passanneet kohdilleen, joten BOS:in käyrien kanssa pitää käyttää kiinnityspannallisia tarvikeänkkäreitä. Noh, onpa talvelle '09/'10 projektina...

 

10.5. 2009

Äitienpäiväajelulla (ilman äitiä tosin...) "Kumiukon" ja Tuomon kanssa Someron Hovimäessä. Potretissa Centauro ja Markon '03 Moto Guzzi California EV Touring sekä Tuomon Hyosung GT650 Comet. Ja kyllä, etulamppu osoittaa taivaalle - kiinnikeruuvit olivat jääneet hieman löysälle...

 

24.5. 2009

Touringpenkin mallailua... Hepcon sivutelineet asentelin harjoituksen vuoksi ja Laiskana Pötkylänätm taidan jättää ne paikoilleen. Totisempaa touringia varten jemmassa on vielä Centauro GT:n tavarateline ja Hepcon reelinki. Sopisi siihen Hepcon perälaukkukin, mutta paino menee sen verran taakse, ettei taida ainakaan hyvää tehdä ajo-ominaisuuksille. Sitä paitsi vipuvarsikin alkaisi olla sitä luokkaa, että myös tarakan kiinikepisteet olisivat turhan kovilla.

 

Nakkasin varttikatteen varastonnurkkaan; eipä tuosta taida käytännössä olla kuin ulkonäölle iloa. Jos isommalle reissulle meinaa lähteä, niin pitäisi mallailla isompaa akkunaa kuskin eteen. Toivomuslistalla jo National Cyclen F15 Touring -pleksi.

 

26.5. 2009

Kokeilin California-Guzzin 40-litraisia H&B Junior-laukkuja mallin vuoksi (kiitokset Kumiveikolle!) ja ovathan ne aika leveällä... 30-litraiset olisivat 8 cm kapeammat / laukku, joten semmoiset toivelistalla. Ajaessa laukkujen mukanaoloa ei kummemmin edes huomannut, mutta leveät mitkä leveät.

 

6.6. 2009

Centauro kiertoon...