'82 MOTO GUZZI V50 MONZA

 

6.10. 2006

Syyskuun lopulla käväisimme työkaverini kanssa Espoon Autovahinkokeskuksessa ihmettelemässä kolaripyöriä ja siellä silmiin osui jo netistäkin bongattu keulakolaroitu pikku-Guzzi.

Keula ajettu kiveen, jolloin etuhaarukan sisäputket mutkalla, pleksi tiessään, sarvet vinksin vonksin, satulassa repeämä ja vasemman kyljen sivukoppa saanut lähinnä kosmeettista ihottumaa. Pyörä oli varustettu ei-originaaleilla sarvilla (alunperin Monzassa on matala clip-on-ohjaustanko), alkuperäinen pieni varttikate oli tiessään ja tilalle oli istutettu touringpleksi sekä perään oli pulttailtu matkakäyttöä silmälläpitäen Givin sivulaukkutelineet (jotka lentävät tallinnurkkaan ensimmäisenä...).

Heti pyörän nähtyäni alkoi mielessä siintää kuva perinteisestä café racerista soolopenkkeineen ja mataline tankoineen... Tarjous vetämään siltä seisomalta, ja kun viikon kuluttua hinta oli pudonnut kohtuulähelle tarjousta, kaupat lukkoon.


Monza "edellisessä elämässään" pikkutourerina

Löysin netin kautta myös pyörän edellisen omistajan, jonka mukaan itse perustekniikan pitäisi olla hyvässä iskussa.

Oitis löytyi kunnostuksessa ensiarvoisen tärkeä kunnossa oleva etuhaarukka eBayn kautta, samoin kuin pienempää pisteosaa. Tarkoitus kohtuullisen suoraviivaisesti pistää Guzzi ajokuntoon ja pikkumuutoksin (MG LeMans I:n varttikate, matala sporttitanko, ehkä myös jalkatappisarja sekä sporttipenkki...) tehdä mieleinen kakkosmoto aurinkoisten sunnuntai-iltapäivien "naatiskeluajoihin"...

Hieman uutta käytettyä palikkaa, putsausta ja maalausta sekä ajatuksen kanssa rakentelemista, niin eiköhän pikkuinen sportti-Guzzi nähtäne taas keväällä tien päällä!

 

11.10. 2006

IiPei, iiPei... Elikkäs eBaysta löytyi tänään myös kate Monzaan: Moto Guzzi LeMans Mk I:n varttikate (niinkuin haaveissa jo olikin) pitäisi pultata aikanaan pyörään kiinni. Paljon muuta spesiaaliosaapa sitten ei enää tarvitakaan (*koputetaan puuta*)!

 

16.10. 2006

eBay-löytöinä sivukoppien ja tankin tarrasarjat, etu- ja takavanteet (yhteensä alle 50 EUR...), satulanpäällinen sekä johtosarja. Arvelin vielä odotella muutaman viikon ennen projektin kimppuun ryhtymistä - keräillään inspiraatiota ja mielikuvaa halutusta lopputuloksesta.

 

16.1. 2007

No muutama viikkopa tässä on tosiaan hurahtanut eikä projektista mitään uutta. Ei kannata hötkyillä... ;-)   Pyörä olisi siis purkamista ja kasaamista valmis, mutta inspiraatio vähän hakusessa muiden kiireiden takia.

 

22.4. 2007

Joo... Guzzi jätetty talven '07/'08 puuhastelukohteeksi, kun Adventure-Bemun asevarusteluun ja työnp*rk*l**s**n mennyt kaikki aika ja huomio (niin ja Bemuun myös rahat). Eli jatkuu syksyllä...

 

28.6. 2007

Monza haettu talvisäilöstä ja huomenissa kuskaan sen omaan talliin Jyvässeudulle. Työn alle pikku-Guzzi otetaan kesälomareissun jälkeen ja jospa se jo ensi keväänä olisi ajokunnossa ja rekisterissä...

 

15.7. 2007

Kesälomareissulle valmistautuessa kävin illalla hermoja lepuuttamassa Guzzin parissa. Laukkutelineet irti, etupäästä turhat tavarat pois, silittelyä & ihastelua... Mitään kummoista ei saanut aikaiseksi, mutta tämä sessio olikin luonteeltaan enemmänkin symbolinen: "kyllä se vielä tästä!". Sivulaukkutelineetkin saavat tulevaisuudessa kovempaa kyytiä: "barterkaupassa" laukkuraudat Wäiskille Hayabusaan ja vastavuoroisesti itselleni kolmen vartin laulukirja - molemmat tyytyväisiä!

 

10.1. 2008

Kesä lomineen meni jo, samoin syksy. Kiirettä mukamas (ja talliin matkaa sentään 300 km...), niin ei projekti ole oikein edennyt. Viikonloppuna kävin Guzzia ihmettelemässä ja vähän osia irrottelemassa; aika suoraviivaista olisi kunnostus, kun vain aikaa löytyisi muutaman päivän verran.

Olimpiapartsilta Italiasta tilailin Monzan tarrasarjan (postikulunkeineen 27 EUR). Toivottavasti ovat käyttökelpoiset!

 

13.1. 2008

Kolmattakymmentä vuotta vanhassa motossa voivat kaasuttimensisuksetkin olla jo heikossa hapessa, joten aloin etsimään vaihtosuuttimia Dell'Ortoihin maahantuoja Mopo-Sportin nettisivuilta. "Kaikkien moponvirittäjien lempikaupan" sivuilta löytyivätkin kaikki tarvittavat nippelit ja tiivisteet, mutta löytyipä sieltä muutakin: myynnissä on vielä tarkalleen samat kaasutintyypit, kuin mitä Monzaan on tehtaalla yli neljännesvuosisata sitten asennettu! Hintakin PHBH 28 BD / BS-mehumaijoilla todella sopiva eli oikeanpuoleinen 101 EUR ja vasemmanpuoleinen 117 EUR - ja suoraan varastosta... Sisuskalut suuttimineen neuloineen samat, kuin V50 Monzassa muutenkin eli asennusvalmis paketti ilman edes kohokammioiden tai kansien aukomisia (no joo... vaijerien kiinnittämiseksi pitänee vähän aukiruuvailua harrastaa...)!

Vielä hieman "iipeilyä" tiedossa - haussa mm. jarrupääsylinteri eteen.

 

07.02. 2008

Jarrupääsylinteri löytyi, samoin kuin aito ja alkuperäinen Valpolinin sporttikate pikkulohko-Guzziin. Nakusta tai pikkukatteellisesta siis kokokatteelliseksi, mutta ei onneksi ihan GoldWing-linjalla kuitenkaan... 

10.4. 2008

Purkamista, jotta pääse kokoamaan...

Ohjausstoppari hitsattu (kiitokset Mikolle!) ja satula verhoiltu, tankki oiottu, muovit ja pellit maalarilla pohjienteossa. Ensi viikolla rungon mittaus ja jos kaikki sitä, mitä pitääkin, niin kasaamisen voi aloittaa samantein.

Hankintalistalla vielä matala tanko, tangonpääpeilit ja vilkut; muuten pitäisi kaiken olla jo valmiiksi hankittuna.

 

16.4. 2008

Postista hakemastani laatikosta paljastuivat upouudet sivukopat (myyjä mainosti käytettyinä, mutta ovat käytännössä naarmuttomat ja korvakkeet löytyvät räpeltämättöminä), täydelliset sähköt ilman ensimmäistäkään erkkari- / jeesusteippikötöstystä, mittaristo (reilu 3000 km matkamittarissa ja kunto vastaa lukemaa) + virtalukko sekä lokasuojat + keulaan vahvikerauta vakavoittamaan menoa. Tilaukseen vielä Hagonilta takaiskarit Monzaan.

Viikonlopun puuhasteluja varten hankittu mm. kilikalipullollinen mattamustaa, 1/2 l Miranolia ja Rostexia, CRC:tä ja jarrupuhdistusspraytä.

 

23.5. 2008

Väriä elämään!

Alkuperäisväreihin maalaillut osat uunituoreina maalarilta. Penteleen komea kiilto ja juuri oikea sävy - ei voi valittaa työn jälkeä!

Katteen värien ja rajausten kanssa menikin tovi pohtiessa, mutta ihan mukavalta tuokin puna-musta näyttää. Alunperin Valpolinin paja oli vetäissyt mustan alueen sylinterinkansien jäähdytyskanavan kohdalle, mutta päätin mennä "guzzimaisempaan lookiin" ja värjäytin vain pleksin alle jäävän osan ja katteen alaosan mustaksi. Irto-osana näyttää ihan hyvälle, mutta saa sitten nähdä, millaiselta pyörään ruuvattuna...

Nyt pitää yrittää varoa lumipalloefektiä; "no kun nyt on uudet kiiltävät palikat ja tuo runko vielä nuhjuinen - puranpa kaikki ja maalautan rungonkin!"... Muinaisen boxeri-BMW:n kanssa vastaavassa tilanteessa oltiin, kun ruuvasin uutuuttaan kiiltäviä jalkatappien siirtosarjoja pyörään. Ei kulunut montaakaan tovia, kun koko moto oli atomeina.

 

25.5. 2008

Tänään huomasin jo pienen kauneusvirheen palasissa: komeiksi maalatut sivukotelot ovatkin tavallisesta V50-mallista, eli muodoltaan hieman Monzan plastiikeista eriävät: takaosa hieman pyöreä jyrkän kulman sijaan ja etuosan musta muovi erimallinen. Ensinmainittu ei maailmoja kaada ja jälkimmäinenkin vika lähinnä kosmeettinen: Monzan kotelon punaisen ja mustan raja noudattelee satulan ja tankin viistoa rajaa ja V50:n kotelossa kulma eri. Jos oikein haluaa hifistellä, niin mustan vinyylitarran avulla saa askarreltua menevännäköisen ratkaisun joten "nou hätä"! Onneksi kiinnityspisteet ovat molemmissa malleissa samat, joten mitään nippusidevirityksiä ei tarvitse tehdä.

Huomenna Bemun sivulaukut pullolleen tavaraa ja töiden jälkeen tallille riehumaan - Nyt alkaa "Ginan" ehjääminen toden teolla!

 

20.6. 2008

Juhannusaaton tallisulkeisissa taas muutama osa paikoilleen.

Kaikkien mopopoikien lempikaupasta, Mopo-Sportista, hommasin Malossin PHBH-mallikohtaiset vaahtomuovifiltterit alkuperäisen ilmansuodatinboxin tilalle. Huomattavasti näppärämmät putsailla ja todennäköisesti myös hengittävät alkuperäistä paremmin. Samalla mehumaijojen sisään pari pykälää isommat pää- ja tyhjäkäyntisuuttimet sekä neuloja nostin pykälällä. Kansien huohotinletkut menevät K&N:n erillisfiltterille.

Etupäähän uusasin laakerikuulat ohjauslaakereihin; 100 kpl pussi kuulia 9.20 EUR Laakeri-Centeristä ja siitä riittää vielä toiseenkin vaihtokertaan. Kartiorullalaakereita ei oikein saa asennettua järkevästi, koska koolit ovat matalia eli pitäisi antaa rälläkän laulaa ja tehdä isompia modifikaatioita. Jospa sitä tuommoisilla polkupyörämallisillakin laakereillakin pärjää... Samalla ylempi T-kappale vaihtui Monzan alkuperäiseen, missä ei ole varausta ohjaustangolle, ja ohjaimiksi niinikään alkuperäiset clip-on-tangot. Rungon takaosaan ruuvailin satulalukon (pitää satulan paikoillaan; Guzzin satulahan on saranoitu takareunastaan ja nousee ylös, kuin autossa konepelti), joka pyörästä puuttui.

Renkaiksi valitsin Kendan K-657 Sport Challengerit - lähinnä hinnan vuoksi, mutta eipä tuohon kapeaan 18" kokoon ole enää paljon vaihtoehtojakaan. Kumiveikko-Marko asentelee kumit sisärenkain suorille varavanteille. Markon kautta Guzziin hommattu myös muuta pikkuosaa; kauppaa voi varauksetta suositella!

Satulanpäällystys ei paikallisessa akk:ssa oikein onnistunut (päällinen ei istunut ja kaikki saumat aukeilivat...), joten ei auttanut muu kuin kiikuttaa tuhto ammattimiehelle. Mika Halonen MHD:stä lupautui ehjäämään satulanpäällisen korvausta vastaan. Tyyli pidetään lähes vakiona, mutta päälliseen käytetään kahta eri pintakuviota.

 

21.6. 2008

Juhannuspäivänä kuluttelin tallilla reilut kolme tuntia ja melkein enemmän osia otin irti, kuin pulttasin kiinni... Kaikki sähköt (omat + parin muun pyörän johtosarjat eBaysta) nakkasin säkkiin ja kuljetin kotiin ihmeteltäviksi. Sähköhommat kun itselle niitä vihoviimeisiä näpertelyasioita, mutta pakko kai niistäkin on yrittää selvä ottaa, jos meinaa Monzan käyntiin saada...

Paikoilleen askartelin bensaletkut suodattimineen ja kiristimineen (kaikki Biltemasta) sekä mallailin huohottimen paikkaa. Vaihtelin kuuskantapultteja kuusiokoloihin, muttereiksi nylockeja, vedin uudet kytkin- ja kaasukahvat, asensin ryyppyvivuston sekä uudet ryyppymännät kaasuttimiin sun muuta pikkunäpräystä.

Clip-onien tilalle arvelin sittenkin vaihtaa tangon, mutta Fehlingin tangon sisään eivät tangonpääpeilien kiinnikkeet sovikaan suoraan - prkl! Lisämiettimistä aiheuttaa vielä huohottimen sumpulle menevä paluuletku (todennäköisesti T-liittimellä huohotinletkuun kiinni). Jospa se alitajunta kehittelisi huomiseksi oivat toimintasuunnitelmat! 

 

22.6. 2008

Pandoran lipas / käärmeenpesä... Aamupäivän parvekkeella piuhoja lajitellessa lopputuloksena ylläoleva kasa pyörään asenneltavaksi. Pikkuisen meinasi mennä sekaisin, kun piuhavalikoimista löytyi eri-ikäisten pikkulohko-Guzzien johtosarjoja, joissa mm. kärjettömän sytytyksen syttyboxijohdotukset ym. mukavaa. Nyt pitäisi kuitenkin koossa olla "valitut palat" eli paras sekoitus johtoja ilman sen suurempia kötöstyksiä. Katsotaan, kuinka äijän käy!

 

23.6. 2008

Satula haettu MHD:ltä ja työn jälkeä ei voi kuin ihailla! Kokonaan uudelleenmietitty ja -ommeltu päällinen (sivut sileää tekonahkaa, keskiosa hieman röpelömpää), hieman pehmustuksenuusausta (edellispäällystäjä oli pilannut liimalla...) ja virheetön päällystystyö. Kaikki tämä kohtuuhintaan eli MHD:tä ei voi olla suosittelematta!

Itse lisäsin vielä tuon "kauhukahvaremmin", että hieman alkuperäistyyliä jäisi mukaan... Perämuoviin leikkelin vinyylitarra-arkista alkuperäistyyliset vauhtiraidat. Eivät ihan tehdastekoisen näköiset, mutta eipä ole montaa senttiä hintaakaan.

 

24.6. 2008

Nyt alla uudet vanteet ja gummit. Eturenkaassa olikin prikkojen ja holkkien kanssa sovittelua, takapää oli suoraa pulttausta.

Takaisin myös T-kappale, jossa ohjaustankokiinnikkeet sekä etupään väliputket mittariston kiinnikkelätkien alle.

 

25.6. 2008

No nyt oikea tanko "päätetty": Fehlingin kapein M-tanko saa luvan olla Monzassa eli sopinee parhaiten katteen kanssa. Pikkuviilailulla ja voimankäytöllä myös tangonpääpeilit mahtuivat putkiin joten loppu hyvin, kaikki hyvin. Tangon ja peilit (sekä alumiiniset pikkuvilkut) hommasin Saksasta Kickstarter Classicsista.

Sähkösarjan nakkasin alustavasti pyörän niskaan ja kytkin ilmeisimmät liitokset / anturit sekä laturinkopan alla laturin ja kärkien piuhat. Lopullisille johtosulkeisille pitänee varata koko päivä aikaa ja tehdä ne ihan ajatuksen kanssa. Etulokasuoja vahvikkeineen (tolkku muotorauta, joka osaltaan ehkäisee etuputkien kiertymistä kovassa menossa), etujarrut letkuineen (pyörässä oli jo valmiina Spieglerin teräspunosletkusarjat molemmissa päissä), sekä muutama pienempi työ - johan sitä sai tänäänkin jotain aikaiseksi!

 

28.6. 2008

Lauantain ratoksi piuhojen kanssa pelehtimistä... Suunnilleen kaikkien johdonpäiden paikat löytyivät, mutta jäipä huomisellekin korjattavaa. Samalla voisi jo mallailla tankkia ja satulaa sekä sivukoppia; kate saa jäädä odottelemaan sähkötöiden lopullista valmistumista.

Akku tuli hommattua - yllätys, yllätys - Biltemasta. Guzzin alkuperäinen akku on mojovat 28 Ah (esim. omassa BMW R1200GS:ssä akku 14 Ah) ja lähinnä kai voimaa tarvitaan pyörittämään Fiatin linjoilta varastettua isoa starttimoottorinrohjoa. Halpamarketin vapaa-ajanakkujen valikoimasta löytyi huoltovapaa 30 Ah akku lähes alkuperäisen akun mitoin (pohjan mitat samat, mutta korkeutta muutama milli lisää) kohtuulliseen 44.90 EUR hintaan (Tuotenro 802302). Samoissa kuorissa olevan 20 Ah akun olisi saanut vielä kympin halvemmalla, mutta leikin kuningaskuluttajaa ja ostin isomman. Moottoripyöräakkuna olisi vastaavasta saanut maksaa kaksin- tai kolminkertaisen hinnan, joten katsotaan millainen patteri tuo lienee...

 

29.6. 2008

Nonnih, nyt saattoi jo vähän mallailla, miltä se pyörä tulee näyttämään... Etukäteen tyylirikoksi pelkäämäni "tavallisen" V50:n sivupaneelitkin istuvat teippauksen jälkeen nätisti paikalleen. Sähköjen kanssa pari päivää tappelua ja nyt toivottavasti jo voiton puolella!

Vielä puolien johdotus, mittariston ja etupään valojen / vilkkujen piuhojen ihmettely, pikkufixaukset ja Valpolinin sporttikatteen asennus, niin voisi alkaa jo varailemaan aikaa katsastuskonttorilta!

Valtaisa ylikoon takaläski - Kenda Sport Challenger (hieno on nimi ainakin! :-)  ) koossa 110/90-18". Alumiiniset pikkuvilkut istuvat pyörään nätisti, samoin kuin Hagonin takaiskarit.

 

1.7. 2008

Katteen mallailua... Pleksi tuplat "liian korkea" omaan makuun, mutta voipa tuohon teettää matalamman kuvun. Samalla tosin takaraivossa on uudelleenitänyt ajatus naku-Monzasta.

Illalla kävin varastoa penkomassa ja sieltähän löytyivät kaikki tarvisaineet nakukonversiolle lyhdynpidikkeistä isoon 7" umpioon. Ainoa muokkaamista vaativa osanen on vilkunkiinniketanko, joka saanut siipeensä kolarissa.

Löytyipä myös Le Mans Mk I:n lasikuituinen varttikate ja siitä saattaisikin löytyä sopiva kompromissi nakun ja katteellisen välimaastoon...

 

12.7. 2008

Varttikatteen mallailua ja sähköjen viimeistelyä. Le Mansin bikinikate istui kertayrittämällä nätisti paikalleen ja pikkuväännöllä sarvetkin osuivat paikalleen. Loppusuora lähenee!

 

13.7. 2008

Kate lipalla ja ohjaamoympäristön mallailua...

 

14.9. 2008

Kapeampi tanko, sähköt kuntoon (koputetaan puuta, että savusähkö myös pysyisi piuhojen sisällä...) ja pikkupulttailuja - siinäpä se parin kuukauden saldo. Suuren osan ajasta tein kyllä ihan muita asioita ja lomailin, joten ei kannata kauhistella nyhjäystahtia.

Jarrut vielä kuntoon, niin voikin yrittää Monzaa leimalle!

 

15.10. 2008

Guzzi katsastettu!

Tattarisuon Autokatsastus Oy hoiti homman mallikkaasti ja tuloksena rasti kohdassa "Hyväksytty" ja käteen rekisteröintikatsastustodistus. Nyt 3 kk aikaa pistää pyörä vakuutuksiin ja rekisteröidä se.

Onnistuneen katsastuskäynnin jälkeen kuskasin Monzan oitis talvehtimaan Vantaalle MP-Hotelli Oy:n tiloihin. Pyörä saa nyt levätä talven aivan rauhassa...

 

5.11. 2008

Guzzi myyty!

Monza kiertoon ja isompi Guzzi projektiksi tilalle...

 

* * * * *

 

V50 Monza tehtaan mainoskuvassa

Monzan mainoslehtinen: | Sivu 1 | Sivu 2 |

 

Teknistä tietoa (napattu tehtaan manuaalista)

Moottori nelitahtinen, ilmajäähdytteinen OHV V90̊ pitkittäin rungossa
Sylinteritilavuus 490.29 cm3
Poraus x isku 74 mm x 57 mm, Heron-palotilat
Puristussuhde 10.4:1
Kaasuttimet 2 x Dell'Orto PHBH 28 BD/BS
Teho 48 hv / 7600
1/min

Kuiva yksilevyinen kytkin
5-vaihteinen vaihteisto
Toisioveto kardaaniakselilla

Kuivapaino 160 kg
Akseliväli 1420 mm

Vanteet WM 2/1.85 x 18" / WM 3/2.15 x 18"
Renkaat 3.25 S 18" / 3.50 S 18" (90/90 S 18" / 100/90 S 18")

Jarrut edessä 2 x 260 mm levyt, kaksimäntäiset Brembon puristimet
Jarrut takana 1 x 235 mm levy, kaksimäntäinen Brembon puristin
Yhdistelmäjarrut; jarrupoljin vaikuttaa taakse sekä vasempaan etupuristimeen, jarrukahva vaikuttaa oikeaan etupuristimeen

Huippunopeus n. 175 km/h

 

 

Kootut linkit

Tarvikelinkit

Biltema; halpistarviketta tavaratalomiljööstä
Hagon; iskunvaimentimet stereoperäisiin Brittein Saarilta

Kickstarter Classics; saksalainen cafe racer -osakauppa
Kumiveikko; renkaat ja mp-tarvikkeet Veikkolasta ammattitaidolla!
Laakeri-Center; laakerien erikoisliike
MHD - Mika Halonen Design; moottoripyörien penkkien verhoilutyöt
Mopo-Sport; yleisosat ja Dell'Orto-varaosat
Moto Italia Import; Guzzin maahantuoja
Olimpiaparts; tarrat ja pikkuosat italialaisiin skoottereihin ja moottoripyöriin
Storm Motor; motoristin perinteinen tavaratalo
WW La Vespa Due; osia ja tarvikkeita italiasta skoottereihin ja motoihin (Guzziin mm. sähköosia)

 

Guzzilinkit

Gruppo Moto Guzzi Finlandia; kotimainen merkkikerho
Guzzi Exchange; australialainen italopyöräfoorumi
GuzziTech; englanninkielinen Guzzi-foorumi
Moto Guzzi; The Factory...
Moto Guzzi Club Belgium; belgialainen Guzzi-kerho
Moto Guzzi Club GB; brittiläinen Guzzi-kerho
Wildgoose Chase Moto Guzzi; amerikkalainen Guzzi-portaali

 

 

Lehtiartikkeleita Monzasta

Motorcycle Mechanics Fortnightly, July 1981
Moto Guzzi V50 Monza Vs. Ducati 500SL Pantah - A lightweight Italian showdown
"It may not have a headline-making top speed but its power is developed to give good response at typical road speeds and, combined with the handling and light weight, gives the Guzzi performance which is enjoyable and effective. As a light sports tourer, the Monza has a lot of promise; it goes well, it steers very well and it can be quite economic."

Bike, August 1981
The quiet Italian: Moto Guzzi Monza
"But there's no question that it's a heads-down no-nonsense solo ear'oiling that the Monza's best at. Its power-to-weight ratio makes it a real joy in back road twistery. You can shoot into bends as fast as you dare, only to find the Monza could have gone faster and by the time anything on the V50 touches down, you've already fallen off. Maybe one day I'll adjust to the helpless horrors frequently encountered when trying to push a heavy multi through even reasonable twistery, but until then give me a bike like the Monza every time."

Classic Bike, January 1999
Out of the shadows: Yamaha RD250E, Moto Guzzi V50 Monza and BSA A65 Lightning
"In production for three years, the Monza was exported wearing either red or metallic blue/grey paintwork. Road testers at the early Eighties managed to wring 108 mph (174 km/h) out of the factory loan fleet. But comfortable 85 mph (137 km/h) cruising is the bike's real business. The 48 bhp motor and an all up weight of 352 lb ensures a healthy 65 mpg (4.3 l / 100 km) unless the bike is really pushed. Never a bike to set teenagers' hearts a flutter, the baby Le Mans is a quick, light tourer."

Itse asiassa tuo kymmenen vuoden takainen Classic Biken artikkeli tutustutti minut aikoinaan Monzaan; ennen en ollut paljon noteerannut Guzzin pikkulohkoja, jotka tuohon aikaan olivatkin jo väljähtyneet lähinnä pikkucustom-linjalle (Florida ja Nevada), mutta tuo Le Mansin pikkusisko olikin jotain aivan muuta. Mutta jos Monzat nykyään ovat jo maailmallakin harvinaisia, sai niitä Suomesta etsiä kuin sitä kuuluisaa neulaa heinäsuovasta - uutena tuskin myyntimenestys ja ei välttämättä haluttavin uustuotavakaan (pienenä ja iäkkäänä italialaisena hankala myydä "suurelle yleisölle"). Kun sitten AVK:lla eteen sattui matkavarusteilla miltei tuntemattomaksi naamioitu aito Monza, oli ostopäätös lopulta helppo tehdä!