Rakas päiväkirja...

23.9. 2008

'85 RS vaihtui R.M. Heinolla '92 RS:ään... Tai ainakin paperilla; uuden Uljaan Mustan jätän Tampereelle talvisäilöön, joten seuraavan kerran puuhataan sen kanssa "livenä" keväällä '09. Tosin jos/kun vanhat merkit paikkansa pitävät, niin nurkkiin alkaa pikkuhiljaa ilmestyä erilaista pyörään asennettavaa palikkaa...

VIN-dekooderin mukaan RS on rullannut ulos Berliinistä helmikuussa 1992, joten tällä kertaa rekisteriotteessa on oikea tieto.

Mittarissa 90.000 km eli K-Bemarimaailmassa niukinnaukin sisäänajettu. Ohjaamossa muutoksina 8-venttiilimalliin verrattuna mm. bensamittari, peilien levityspalat sekä hivenen korkeampi ja leveämpi ohjaustanko.

 

16.10. 2008

Asevarustelu alkaa... Tilasin Top Saddleryltä Ranskasta RS:ään uuden istuimen. Normaalisti pyörän oma istuinpohja toimitetaan tehtaalle Normandiaan, mutta onnistuin voittamaan eBaystä "halvalla" K-mallin satulan, jonka toimitusosoitteeksi sitten annoin suoraan Top Saddleryn tehtaan - jääpähän nyt orggisistuin räpeltelemättä (RS Style -erikoismallissa hopeanharmaa istuin, kun perusmallissa se on musta). Optiolistalta ruksasin geelitäytteen kuljettajan paikalle sekä istuimenlämmittimen. Top Saddlery käyttää penkinlämmitinelementteinä ja -katkaisijoina BMW:n osia, joten laadunkin pitäisi olla kohtuuhyvää.

V-Stromiini ostin aikoinaan satulan Top Saddleryltä ja siihen olin erittäin tyytyväinen; matkustusmukavuus parani tuntuvasti ja työn laatukin oli tuhdossa erinomainen. Stromin penkki toimitettiin tehtaalta "koko pakettina" eli ei tarvinnut lähettää satulanpohjaa erikseen, mutta näissä vanhemmissa malleissa tulee eteen tuo penkin lähettely. R1200GSA:n satulat päällystytin Baehrilla, mutta vanhaan K-malliin he eivät tee satuloita.

 

5.11. 2008

"Rakenteluhulluus" ja K-Bemari eivät sittenkään sovi yhteen. K100RS ja Monza-Guzzi kierrätykseen ja tilalle '97 Moto Guzzi V10 Centauro...  :-)