Rakas päiväkirja...

22.7. 2008

Kaupat '83 BMW K100RS:stä tehty. Pyörä vielä R.M. Heinolla Tampereella huollettavana ennen luovutusta. Odotellessa aikaa pähkäillä tämänkertaisen "asevarustelun" suuntaa...

 

29.7. 2008

Pyörän lupailtiin olevan ylihuomenna luovutuskunnossa Espoossa - Jippii! Viikonloppuna voisikin totutella K-pyörän vinkeisiin (viimeksi nelipyttyinen ollut tallissa '95 ja sen jälkeen vain yksi- tai kaksisylinterisiä moottoripyöriä) ja päräytellä pitkin eteläistä Suomea.

Asevarustelu aloitettu tilaamalla eBaysta GPS:n RamMount-kiinnikkeiden alusta, joka pulttautuu etujarrun pääsylinterin kanteen, "köyhän miehen" auto-cruise eli kitkaruuvi kaasukahvalle sekä magneettinen öljyproppu koneeseen. Hovihankkijalta Kumiveikolta pistin vielä tilaukseen perätelineen Kappa / Givi laukuille.

 

31.7. 2008

Gudrun kotona! 25-vuotiaaksi erinomaisen ryhdikkäässä kunnossa - tämä berliiniläiskaunotar on vanhentunut arvokkaasti! Viime vuosina kilometrit jääneet ilmeisen vähiin, koska eturenkaassa oli paistoleima vuodelle '00 ja pintaa vielä puolet jäljellä...

Kylmänä sytytys / ruisku hieman pätkii ja aivastelee; R.M. Heino lupasi pistää huollossa asiat kuntoon "samaan rahaan" syksymmällä, kun ajokelit huononevat (esimerkillistä palvelua, kiitokset Jakelle!). Itse veikkaan lämpötila-anturia syypääksi, koska lämpimänä kone käy todella nätisti. Joku kaunis päivä katteet irti, CRC-pullo kouraan ja läpikäymään sähköliitoksia ja ruiskun letkuja; vian ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen hapettuma / ilmavuoto... Siitä mukava tuo K-sarjan kone, että ruiskuna sama Boschin LE-Jetronic, kuin aikalaisissa autoissakin, eli tietämystä löytyy myös tavallisista autokorjaamoista.

Alusta hieman letkeä, mutta eiköhän talven aikana siihen ilmestyne uusi takaiskari + eteen uudet vieterit ja haarukkaöljyt.

 

2.8. 2008

Lauantaiajelu Kaasukahvalaisten kanssa Parolan moottoripyörämuseoon ja Panssarimuseoon. Kylmäkäyntiongelmaa lukuun ottamatta RS pelasi kuin kello - ei mitään valittamista.

Mutta jotta talveksi olisi jotakin tekemistä, niin mielessä on jo alkanut rakentua lista tehtävistä huolloista ja korjauksista:
- Ruiskuun uudet kumit ja letkut sekä sähköliitosten läpikäynti ympäri pyörää
- Alusta kuntoon eli taakse uusi tarvikevaimennin, eteen uudet vieterit ja liemet sekä Telefixin haarukkatuki
- Sivutuki uusiksi
- 12V ulosottoja ja akkulaturipistoke sekä gepsitelineen virittel.
- Maalaus? Järkevästi ajatellen ei tarvitsisi, mutta harvoinpa sitä rassausasiat yhtenevät sen järjen kanssa...
- Satula MHD:lle "geelitykseen" ja verhoiltavaksi
- Jarruletkut uusiksi
- Ohjauspään ja vanteiden laakerit uusiksi

 

11.9. 2008

Nonni, vanhakin se vaan nuortuu!

Olinkin jo ihmetellyt, kun RS:n muoviosien "paistopäivä" oli pari vuotta tuoreempi, kuin rekisteriin merkitty vuosimalli. VIN-dekooderiin valmistenumero, niin sehän sylkäisi ulos infon, jonka mukaan RS tullut ulos Berliinin tehtailta 07/1985 ja rekisteriotteessa vuosimallina 1983. Moottorikin on numeronsa mukaan valmistunut viikolla 30 (heinäkuu) vuonna 1985, joten kaiken järjen mukaan "matching numbers". AKE:n sihteeriköllä tullut näppäilyvirhe vai mikä lie...

Sinällään tuonikäisissä ei parin vuoden heitto merkitse mitään rahallista hyötyä, mutta on sentään muutamat lastentaudit saatua tehtaalla parannettua alkupään malleihin verrattuna (ja kuitenkin vielä ne paremmat koneistetut boorit kardaanissa...).

 

23.9. 2008

Käyntihäiriöstä päästiin eroon perinteisellä tavalla: moto vaihtoon! Merkki ja malli pysyi samana, mutta vuosimalli muuttui '92:ksi. Kiitokset jälleen R.M. Heinolle ja erityisesti Jakelle hyvästä palvelusta!