MIETTEITÄ JA SATTUMUKSIA TRX-PROJEKTIN TIIMOILTA

 

28.11.2010

'97 Yamaha TRX 850 ostettu noin viikko sitten - kaikkea sitä tulee tehtyäkin! Ehkä aiempi Super Ténéré -projekti oli vielä mielessä (tai paremminkin kaikki siihen kulutettu aika ja raha oli jo unohtunut...), ja niin vain huomasin olevani jälleen rivitwini-Yamahan omistaja! Kilometrejä pyörällä takana n. 67.000 (hoonattu ja rengastettu 50.000:ssa), erittäin siisti olemus ja sopivat lisäpalikat (mm. Over Racingin 2-1-2-täysputkisto) olivat nyt sellainen yhdistelmä, ettei voinut ohittaakaan. 

Vaikka pyörä talvehtiikin myyjän luona kevääseen asti, on asevarustelukierre jo alkanut:

  • YZF1000:n monoblock-jarrusatulat eteen

  • 20 mm korottavat koiranluut takajousitukseen

  • Äänenvaimentimien kiinnikkeet jalkatappirautojen tilalle (lonely riderin pyörä...)

Vakio-TRX:ään verrattuna pyörässä lienee paino pikkaisen alempi (vakion kuivapaino n. 190 kg), kiitos lähinnä Over Racingin täysputkiston, ja pitäisipä hevosiakin löytyä muutama lisää. Ja jos oikein hulluus vie mennessään, niin toki tarjolla olisi mm. viritysnokka-akselit sekä Keihinin suoravetokaasuttimet ja paljon lasikuituosaa...

 

30.11.2010

Postipoika oli jo kiikuttanut kuplamuovikirjeen ProJection Componentsilta (nimen takaa paljastuu brittiläinen TRX-harrastajaneitokainen, joka yhden naisen koneistuspajassaan taikoo spesiaaliosia pyöriin). Koiranluut ja änkkärienkiinnikkeet (kevyet!!!) juuri, mitä pitikin. Tästä se sitten taas lähti... Käsistä.

 

14.12.2010

Lisää palikkaa:

 

15.12.2010

Ja pikkaisen lisää... Storm Motorilla oli tarjouksessa LSL:n kaatumatattien kiinnikkeet (pdf), joten sellaiset oli "pakko" hommata. Saksalaisen TRX-foorumin kautta öljynpaineanturin adapteri (TRX:ssä ei alhaiselle öljynpaineelle varoitusvaloa vakiona, joten pikkaisen pitää puolivalmistetta parannella...).

 

17.12.2010

Bling-blinginä ledivilkut etukatteeseen ja pikairrotettava tankinkorkki. Mukaan tarttui myös käytetty sivutuki, jos sitä vaikka pitäisi jatkaa peränkorotuksen yhteydessä ja isontaa anturalätkää.

 

19.12.2010

'05 Yamaha R1:n kytkinkahvarunko, jotta saa helpoimmin kiinankahvan kiinni. TRX:n kahvarunkoon olisi pitänyt isontaa pultinreikää tai vaihtoehtoisesti kahvaan etsiä sopiva holkki, mutta kun löytyi R1:n vastaava osa sopivaan hintaan, niin sepä korjasi tilanteen.

 

31.12.2010

eBaystä '06 Yamaha R6:n takaiskunvaimennin + adapteripalikka Projection Componentsilta. Vielä jos eteen hommaisi uudet vieterit ja öljyt, niin alustapuoli alkaisi olla kunnossa. Jospa loppuvuoden (n. 10 tuntia...) osaisi olla ostamatta mitään pyörään! :D

MotoVille oli huoltanut monoblock-etujarrusatulat ja olivatkin kuulemma jo sen tarpeessa. Sisään SBS:n sintteripalat, niin siinäpä kiinnipulttausta vaille valmis paketti.

 

10.01.2011

Uusi vuosi, uudet kujeet. Isona hankintana Pferrerin endurance-kate, jossa "toispuolinen" pyöreä valonheitin. Omaan silmään tuo 70- ja 80-lukujen endurance-tyyli on juuri sitä maukkainta, ja nytpä sitä saa TRX:äänkin pienen annoksen...

 

24.01.2011

Tarraa eli WSB Yamaha 2005:n täydellinen teippisatsi. Sponssitarroja en pahemmin pyörään lätki, mutta "vauhtirannuista" jos saisi jonkunnäköiset komistukset TRX:n kylkiin.

'00 R6:n etujarrupääsylinteri (14 mm mäntä) sopii toiminnallisesti alkuperäistä paremmin uusien jarrusatuloiden kera.

Uudet banjopultit sekä tiivisteprikat jarruihin.

Valkoiset mittariston taustat (pikkupoikien iloksi nopeusmittarin asteikko 300 km/h asti) sekä hiilikuituiset kantapääsuojalevyt ja hiilikuituinen mittariston ympäryslevy.

 

29.01.2011

Tolkummat BOS:n änkkärinkiinnikkeet; paljon tukevammat, kuin ProJection Componentsin kiinnikkeet, joten saattavat jopa säilyä murtumattomina.

 

15.02.2011

Pferrerin takakate sekä käytetty bensatankki. Sittenpä onkin koossa maalausvalmis paketti ja alkuperäiset osat jäävät "räpeltämättömiksi". Värimaailma vielä parin, kolmen vaihtoehdon kesken arpomista...

 

21.05.2011

Nonni, TRX ajossa ja jotakin osaa jo pultattu paikoilleenkin. Muuten kaikki oli yksinkertaista kiinniruuvaamista (ja jarrunesteen kanssa läträämistä...), paitsi kytkinkahvarunko vaati hieman sähkötöitä, kun TRX:n ja R1:n mikrokytkimet ovat erilaisilla liittimillä. 

Mutta onhan vaan ajollensa makea moto! Moneen vuoteen ei pyöräily olekaan ollut näin hauskaa, kun tullut ajettua hieman kolhommilla ja painavammilla laitteilla.

Muovien ja tankin maalailu jäänee tulevan talven hommiksi - nyt keskitytään nauttimaan moottoripyöräilystä ja kesästä!

 

28.05.2011

Viikko ajeltu jarrupäivityksen jälkeen ja onhan se ero huomattava - kertaheitolla melkein modernit pysäyttämisvälineet TRX:ään! Tuntuma erinomainen ja tehoa löytyy enemmän, kuin renkaassa pitoa. Helppo ja edukas päivitys!

MRA:n tuplakupla pulttautui tänään paikalleen. Testailtu ei vielä ole, koska kelit olleet tuulista ja pilvistä - laiskottelulauantai siis! Muovisten kuusiokolokateruuvien keksijä saisi kyllä hävetä! Jos eivät olisi olakkeelliset erikoisruuvit, olisivat vaihtuneet hetimiten metallisiin; nyt pitää kehitellä jotain patenttiviritystä...

 

09.06.20011


Sponsored and chained by Regina

EU-kilpi käyty katsastuskonttorilta, jotta pääsee Viroon ilman, että tarvitsee liimailla FIN-tarroja minnekäänpäin pyörän persauksia. Vanhalla tunnuksella kilpi 10.50 eypo, eli itse asiassa melkeinpä halpa! Kilven reiät olivat tietysti ihan eri paikoissa kuin vanhassa, joten parit reiät piti väkertää, jotta passasi orggiskiinnikkeisiin. Ai mitäkö Virossa? 17.-19.6.2011 Otepää Tour 2011 -kokoontumisajot. Pääseepä ihan ulkomaille pyörällä!