MIETTEITÄ JA SATTUMUKSIA CALI III:N TIIMOILTA

 

6.6. 2009

Poikkesin Moto Guzzin maahantuojalla Moto Italiassa Piikkiössä katsomassa kiinnostavaa Guzzin '86 California II -mallia. Lähemmin tutkittaessa Cali II:ssa oli pikkaisen liikaa ajan patinaa ja pikkuviritelmiä, jotta siitä olisi kannattanut kauppaa hieroa, mutta vieressä ollut '92 California III sitä vastoin kiinnitti huomiota myönteisellä tavalla.

Kyseinen Cali III oli jo edellistalvelta "tuttu netin kautta"; myyntikuvissa silmiin iskivät punaiseksi maalattu laturin koppa ja jalkasuojat sekä rumanvärinen satula sekä eri sävyä loppupyörän kanssa olevat sivulaukkujen kannet. Luonnossa asiat olivatkin huomattavasti paremmin: liikoja punaisia osia oli vaihdettu alkuperäisenvärisiin ja yleinen huoliteltu olemus paistoi kaikkialta. Väri-ilottelut olivat ilmeisesti karkottaneet aiemmat ostajaehdokkaat, mutta paloautonpunaisen ulkokuoren alta paljastui kunnossa oleva ja huollettu perustekniikka ja mittarilukema alle 80.000 km saattoi myös jopa pitää paikkansa. Lisäplussaa tuli erinomaisessa kunnossa olevista kromiosista sekä aikoinaan optiolistalta löytyneistä pinnapyöristä (vakiona Cali III tuli Mandellosta valuvantein).

Pikainen koeajo (Centauron jälkeen pienoinen totuttelua vaativa kulttuurishokki; jarrutehoa murto-osa ja vielä integraalisysteemi häiritsemässä, tehoja kolmattakymmentä hevosta vähemmän, ajoasento etukenosta melkein custommaiseen... Mutta tunnelma todella mukava!) ja kauppaa vääntämään Kärkkäisen Karin kanssa - lopputuloksena paukutelin Calilla samana päivänä kotiinpäin. 

 

20.6. 2009

Aluksi muutama päivä Guzzin temppujen kuulostelua ja tutkimisia; lopputuloksena uuden akun osto, koneeseen NGK:n Iridium-tulpat sekä bensatasoanturin lisäys puutoslistalle (bensavalo palaa jatkuvasti, vaikka tankki olisikin täynnä). Samoin lirautus kaasuttimienpuhdistusnestettä bensatankkiin tuntui saavan sakat kiertoon ja suuttimet puhtaammaksi; alussa Cali tykkäsi starttailla vain oikeanpuoleista pyttyä kylmänä, mutta nyt kone hörähtää käyntiin normaalisti ja todella äkkiä (koputetaan puuta).

Iloisena yllätyksenä Calista löytyy n.k. Medium Valve -sylinterikannet sekä 36 mm Dell'Orto-kaasuttimet (aiemmissa malleissa 30 mm). Näillä avuin hevosvoimamäärä on nostettu aiempien vuosimallien 66:sta 71:een ja samalla myös käyttökelpoista vääntöä on tullut lisää. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että California III 1000 ja 1100 -malleja sai aikoinaan tehtaalta sekä kaasutin- että polttoaineenruiskutusversioina, valintansa mukaan. Välttämättä perinteinen kaasutin ei häviä ruiskulle 6-0: helppo säätää, toimintavarma ja jopa tien päällä korjattavissa. Miinuspuolet tulevat esille lähinnä startatessa, jolloin on koneen kikat tunnettava sen verran hyvin, ettei tulppia saa kasteltua - semminkin kun Dell'Ortojen kiihdytyspumput pruuttaavat hätäisen kaasukäden innoittamana helposti liikaa bensiiniä palotilaan starttausvaiheessa...

Kumiveikon kautta hommasin Caliin uudet isommat peilit ja ennakkolupauksena rengaskerran osto lähitulevaisuudessa. Kumiveikko-Markolla 10 vuotta tuoreempi California EV, joten Guzzien temppuilu tuttua ja viha- / rakkaussuhde Mandellon orheihin päällänsä.

eBayn kautta Englannista Hunter CNC:ltä venttiilikopan / sytytystulppien suojat koneistettua alumiinia, komeat kotkankuvatkin vielä pintaan koneistettuna. Tuonnempana pitänee hommata Timothyltä vielä alumiininen akkutelinelevy ja tankin kylkeen Moto Guzzi -logotekstit.

Ajoneuvohallintokeskuksen kautta otin listan Guzzin edellisistä omistajista: mukavana yllätyksenä omistajia kaksi kappaletta, joista viimeisin omisti Calin vv. 1994 - 2008. Harvoinpa Guzzit nyt muutenkaan ovat mitään kiertopalkintoja (ilkeämieliset väittävät tosin syyksi yksinkertaisesti sen, etteivät ne nyt kovinkaan monelle edes kelpaa...).

 

28.6. 2009

Ressu Meetingissä Somerolla tapasin myös Calin edellisen omistajan. Charmantti n. 70-vuotias herrasmies, joka lateli huoltohistoriat ja muut tietämisen arvoiset asiat pyörästä. Kuulemma Cali oli käynyt jo hieman raskaaksi ja niinpä se oli vaihtunut edellissyksynä Guzzin Breva 850:een.

 

4.7. 2009

Alunperinhan Guzzin California-mallit saivat nimensä tehtaan poliisipyörämallistosta, joka oli suunnattu Kalifornian Highway Patrolin käyttöön. 70- ja 80-lukujen jenkkielokuvissakin Dirty Harrystä Valaistuun ratsumieheen saattaa bongata valkoisen poliisi-Guzzin siinä missä H-D:n tai Kawasakin.

 

15.7. 2009

Cali ei sitten pysynytkään omistuksessa pitkään, vaan vaihtui nuoruusvuosien haavepyörään eli BMW K1:een.